Fekete bab saláta kolbásszal
Feltöltő: Parmalat
2+ óra
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- 200 g fekete bab (száraz súly)
- 180 g érlelt -nem paprikás- kolbász
- 100 g salott hagyma finomra szeletelve
- 100 gParmalat főzőtejszín
- 1 rúd fahéj
- 3 db szegfűszeg
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt fekete bors
Elkészítés menete:
1.
1. A babot egy éjszakára vízbe áztatom, majd a fahéjjal, szegfűszeggel és a fokhagymával ízesített sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, a fűszereket eldobom.
2.
2. A kolbászt 2 mm vastag szeletekre vágom, a szeleteket harmadolom.
3.
3. Elkeverem a babot a hagymával, kolbásszal és a tejszínnel, langyosan tálalom, de hidegen is finom.