Fekete bab saláta kolbásszal

Feltöltő: Parmalat
2+ óra
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Fekete bab saláta kolbásszal

Hozzávalók:

    • 200 g fekete bab (száraz súly)
    • 180 g érlelt -nem paprikás- kolbász
    • 100 g salott hagyma finomra szeletelve
    • 100 gParmalat főzőtejszín
    • 1 rúd fahéj
    • 3 db szegfűszeg
    • 3 gerezd fokhagyma
    • frissen őrölt fekete bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
1. A babot egy éjszakára vízbe áztatom, majd a fahéjjal, szegfűszeggel és a fokhagymával ízesített sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, a fűszereket eldobom.
2.
2. A kolbászt 2 mm vastag szeletekre vágom, a szeleteket harmadolom.
3.
3. Elkeverem a babot a hagymával, kolbásszal és a tejszínnel, langyosan tálalom, de hidegen is finom.