Fehércsokis sajttorta

Feltöltő: bukren
21-40 perc
7-8 személyre
kezdő szakácsoknak
Fehércsokis sajttorta
zselatinvaníliás pudinggyümölcs keverékmeggybefőttháztartási kekszvaníliacitromfehércsokikrémsajtmascarponehabtejszíntejszínes sajttorta receptfehércsokis-tejszínesvilágkonyhasajttortaalkalomra

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 300 g mascarpone krémsajt
    • 10 dkg fehércsoki
    • 2 db citrom leve és lereszelt héja
    • 1 db lime héja
    • 1 db vanília kikapart magja
    • 300 g finomra darált háztartási keksz
    • 150 g puha vaj
    • 1 üveg meggy befőtt
    • 20 dkg erdei gyümölcs keverék
    • 1/2 csomag zselatin
    • 2 evőkanál vaníliás puding
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A kekszet a vajjal jól összegyúrom és belelapogatom szép egyenletesen egy tortaformába kb. 20-22 cm átmérőjű legyen.
2.
A krémhez a habtejszínt felmelegítem, nem forralom, majd elkeverem benne a fehér csokit. Összekeverem a mascarponét, a citromok levét és lereszelt héját, a lime héját és a vanília kikapart magját, majd hozzáadom a fehér csokis tejszínt, illetve a tejszínben feloldott zselatint, és jól összekeverem. Az egészet a kekszes alappal kibélelt tortaformába öntöm. Egy éjszakára a hűtőben hagyom összehűlni.
3.
Gyümölcsszósszal leöntve tálalom. Ehhez a meggy befőttet a gyümölcskeverékkel együtt felteszem főni, majd a pudinggal besűrítem.
4.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!!