Fehér paszulyleves

Feltöltő: illeskrisz
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Fehér paszulyleves
citrompetrezselyemfokhagymababérlevélfehérrépafőzőtejszíngyöngybab levestejszínes bablevesbablevesfehér paszulyhúsvétilevesbabburgonyaTejszín

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 200 g tejföl
    • 1 nagy konzerv gyöngybab
    • 3 nagyobb darab burgonya
    • 1 szál fehérrépa kis kockára vágva
    • 2 db babérlevél
    • 2 gered fokhagyma átnyomva
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1/2 citrom leve
    • 1 kanál étkezési keményítő
    • izlés szerint
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A burgonyát meghámozzuk, majd felkockázzuk. Sós vízben amennyi bőven ellepi, feltesszük főni. Babérlevéllel, fokhagymával és sóval ízesítjük.
2.
Mikor már majdnem megpuhult a burgonya, akkor hozzáadjuk a leszűrt és átöblített konzerv babot. Pár perc alatt, összefőzzük az egészet. Közben kikeverjük a tejfölt a főzőtejszínnel és a keményítővel.
3.
Mikor megfőtt a leves, behabarjuk a tejfölös habarással. Ízesítjük a levest a citrom levével és az aprított petrezselyemmel. Forrón, tejföllel megkoronázva tálaljuk.