Fehér csokoládés mousse meggyel.

Feltöltő: Gizi
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Fehér csokoládés mousse meggyel.
pohárkrémCsokoládés krémCsokoládés Moussecsokoládés mousse elkészítésecsokoládés mousse meggyelmousse meggyel Receptek

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 2 db tojássárgája
    • 3 evőkanál porcukor
    • 1 teáskanál vanília aroma
    • 10 g porzselatin
    • 1,5 dl tej
    • 50 dkg meggy
    • 15 dkg (v. ízlés szerint9 cukor
    • 2 csomag vanílás cukor
    • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 1 evőkanál étkezési keményítő
    • 2,5 dl víz
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tojások sárgáját keverjük habosra a vaníliaaromával, a tej felével, és a porcukorral. Ezután gőzfürdő fölött, kézi habverővel keverjük addig, hogy kissé besűrűsödjön. Ezután vegyük le, és hagyjuk hűlni.
2.
A fehér csokoládét tördeljük bele egy tálba, majd öntsük hozzá a maradék tejet, és szintén gőzfürdő fölött kevergetve, olvasszuk fel egészen. Ezután vegyük le, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik.
3.
A tojásos masszához ezután kézi habverővel keverjük hozzá a csokoládés-zselatinos keveréket.
4.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, szintén kézi habverővel keverjük hozzá a csokoládés krémhez. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen a krém.
5.
A meggyet magozzuk ki, majd tegyük bele egy serpenyőbe és öntsünk rá 2 dl vizet. Ezután ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, őrölt fahajat, és reszelt citromhéjat. Főzzük pár percig, de vigyázzunk nehogy a meggy szétfőjön.
6.
A keményítőt keverjük simára a maradék vízzel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a meggyhez. Ezután állandó keverés mellett, főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Végül hagyjuk teljesen kihűlni.
7.
A lehűtött krémet vegyük ki a hűtőből, majd a meggyzselével felváltva kanalazzuk bele a poharakba. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
8.
A lehűtött pohárkrémet közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd rögtön kínáljuk.