Fehér csokoládé hab citromfűvel

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Fehér csokoládé hab citromfűvel
fehér csoki habFehércsokis receptekCsokoládé moussemousse recept képpelmoussefehércsokoládéDesszertek Fehércsokoládé-hab

Hozzávalók:

    • 3 durvára vágott citromfű szára
    • 100 ml fölözött tej
    • 250 g jó minőségű fehér csokoládé
    • 200 gParmalat habtejszín
    • 3 tojásfehérje
    • kakaópor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Melegítsük meg a tejet a citromfű hozzáadásával közepes lángon, majd amikor forrni kezd, vegyük le a tűzről és tegyük félre.
2.
Törjük össze a csokoládét kis darabkákra, majd vízgőz felett olvasszuk fel.
3.
Ezután verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá.
4.
Öntsük a langyos tejet egy szitán keresztül az olvasztott csokoládéhoz és jól keverjük el.
5.
Majd a habtejszínt és a tojásfehérjét is öntsük bele a tejes-csokis masszába és finoman dolgozzuk össze.
6.
Végül kanalazzuk kis eszpresszó csészékbe és tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
7.
Díszítésként hintsük meg kakaóporral és egy kis szelet csokoládét kínáljunk mellé.