Farönk

Feltöltő: Parmalat
Farönk

Hozzávalók:

  • a piskótához

    • 120 g cukor
    • 120 g liszt
    • 6 tojás
  • a krémhez

    • 200 g étcsokoládé
    • 200 gParmalat habtejszín
    • 100 g cukor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra (ne légkeverésre!) és kivajazok, kilisztezek egy szögletes tepsit. A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral. Óvatosan hozzákeverem a kemény habbá vert fehérjéket és a tepsibe öntöm.
2.
20-30 perc alatt megsül, akkor jó amikor aranybarna és rugalmas a tészta. 15 percig nem szabad kinyitni a sütőajtót.
3.
A piskótát a felső oldalával kifelé egy sütőpapír segítségével feltekerem, így rögzítve hagyom kihűlni.
4.
A csokoládét kíméletesen felolvasztom, elkeverem a cukorral, fokozatosan elvegyítem benne a Parmalat habtejszínt, a hűtőszekrényben hagyom hidegre dermedni.
5.
A tekercs belsejét megtöltöm a krém felével, feltekerem, majd kívül is bekenem vele, villával kéregszerű mintát kialakítva. Opcionálisan levelekkel, esetleg marcipán gombákkal díszítem.