Fantáziakrém

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Fantáziakrém
édesen receptFantázia krém recept

Hozzávalók:

    • 10 dkg keksz
    • 10 dkg dió
    • 5 dkg csokoládé
    • 5 dkg vaj
    • 0,5 dl tej
    • 40 dkg mascarpone krémsajt
    • 150 gParmalat habtejszín
    • 10 dkg porcukor
    • 1 zacskó vanilincukor
    • 1 zacskó zselatin
    • ízlés szerint eper, csokoládérudacskák
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Olvasszuk meg gőz felett a csokoládét és a vajat, adjuk hozzá az őrölt dió és a megőrölt keksz keverékéhez, alaposan keverjük össze, adjuk hozzá a tejet, majd a masszát simítsuk rá tortaforma aljára, alaplapnak.
2.
Ezután készítsük el a krémet: verjük fel a habtejszínt, adjuk hozzá a krémsajtot, a porcukrot és a vanillincukrot. Alaposan keverjük össze, végül adjuk hozzá a zselatint, amelyet előzőleg a zacskón található utasítások szerint készítettünk el.
3.
A krémet simítsuk rá az alaplapra, a krém tetejére pedig kenjünk 20 g habtejszínből felvert tejszínhabot. Csokoládérudacskákkal díszítsük.
4.
Tanács az elkészítéshez! Frissítő ízhatás eléréséhez a krém és a tejszínhab közé tegyünk karikára vágott szezonális gyümölcsöt.