Fahéjas szilvaleves rumos mazsolával

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Fahéjas szilvaleves rumos mazsolával
hideg levesszilvaleves ReceptekEgy finom Egyszerű gyümölcslevesgyümölcsleves ReceptekkrémlevesTejszínes-fahéjas szilvaleves

Hozzávalók:

    • 1 kg magvaváló érett szilva megmosva, félbevágva és kimagozva
    • cukor
    • őrölt fahéj
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • 200 g Parmalat habtejszín, habbá verve
    • 4 evőkanál mazsola, rumba áztatva
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A szilvát nagy lábosba rakjuk, és 2 liter vízzel felöntjük, majd cukorral, fahéjjal, citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
2.
Felforraljuk, azután kis lángon, kb. 30 percet főzzük.
3.
A tűzről lehúzzuk, simára turmixoljuk, majd szitán átszűrjük.
4.
Ha szükséges, utánaízesítjük.
5.
Jól lehűtjük, és tálaláskor habtejszínnel díszítjük, és arra rumba áztatott mazsolát szórunk.