Fahéjas mandulás karfiolleves

Feltöltő: babramegy
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Fahéjas mandulás karfiolleves
Tejszínes krémleves ReceptekTejszínes karfiolkrémlevesTejszínes karfiollevesGyors karfiol levesHideg karfiol levesEgyszerű karfiolleves ReceptekKarfiolleves Receptekkarfiolleves

Hozzávalók:

    • 100 gParmalat főzőtejszín
    • 50 g vaj
    • 1 db hagyma
    • 1 darab karfiol megmosva és rózsáira bontva
    • 0,5 kávéskanál fahéj
    • 0,5 kávéskanál római kömény
    • 0,5 kávéskanál koriandermag
    • 1 evőkanál harissa
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 liter alaplé
    • 50 g mandulaforgács
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Vajon a kockára vágott hagymát megpároljuk, majd a harissa krémet, a fokhagymát, a fűszereket és a mandula nagy részét rádobjuk (csak annyit tegyünk félre, hogy a végére maradjon díszítésnek).
2.
Kicsit megpirítjuk, aztán mehet rá a karfiol (ha friss, akkor rózsákra bontva, ha mélyhűtött, akkor csak a zacskóból öntve) és annyi alaplét öntünk rá, ami elfedi.
3.
Ha megfőtt a karfiol a főzőtejszínnel összeturmixoljuk, majd a fahéjjal és a mandulapehellyel meghintve rakjuk az asztalra.