Fahéjas forró csoki

Feltöltő: Parmalat
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Fahéjas forró csoki

Hozzávalók:

    • 350 gParmalat habtejszín
    • 3 dl félig fölözött tej
    • 2 dkg barna cukor
    • 1/2 vaníliarúd
    • 1/2 fahéjrúd
    • 20 dkg finomra reszelt étcsokoládé
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Először erős lángon felmelegítjük a tejet a vaníliával, a fahéjjal és a cukorral egy kis serpenyőben.
2.
Mihelyt a tej elkezd sisteregni, hozzáadjuk a habtejszínt, s habverővel jól összekeverjük 2 percen keresztül.
3.
Végül hozzáadjuk a finomra reszelt csokoládét, s habverővel tovább keverjük 4 percen keresztül, elkerülve, hogy a keverékünk sisteregni ne kezdjen.
4.
Levesszük a tűzről, s néhány percen keresztül tovább keverjük, hogy jó levegőssé tegyük a forró csokoládét.