Éti csiga tejszínes zöldség ágyon

Feltöltő: molnarbela55
2+ óra
3-4 személyre
gyakorló szakácsoknak
Éti csiga tejszínes zöldség ágyon
fokhagymatejszínes pikáns receptvilágkonyhafőzőtejszíncsiga

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat főzőtejszín
    • 80 db konyha kész éti csiga
    • 1 db erőleves kocka
    • 2 db sárgarépa
    • 2 db fehérrépa
    • 0,25 kg kelkáposzta
    • 1 fej 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 0,25 kg brokkoli
    • 1 ek étolaj
Bevásárlólista nyomtatása
A csiga védett állat, a gyűjtésére megengedett időszak általában április és május hónapokban van. A csigákat a felhasználás előtt 6 napig éheztetni kell, hogy kitisztuljanak.

Elkészítés menete:

1.
A zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk.
2.
Az olajonon megdinszteljük a hagymákat hozzá adjuk a zöldségeket az erőleves kockát és vizet, meg a konyhakész csigákat.
3.
Kis lángon 3-4 órán át főzzük. Ha szükséges öntünk hozzá vizet.
4.
Ki vesszük belőle csigákat leöblítjük azokat, hogy bizalom gerjesztőbben nézzenek ki.
5.
Hozzá töltjük a főzőtejszín felét majd le turmixoljuk a zöldségeket.
6.
Elrendezzük a tányéron az ételt és maradék főzőtejszínnel díszítve lelocsoljuk.