Étcsokihabos feketeszeder torta

Feltöltő: Lini
21-40 perc
7-8 személyre
kezdő szakácsoknak
Étcsokihabos feketeszeder torta
szederszörptortazselézselatinétcsokoládéhabtejszíntorta recept tejszínhabbaltejszínes torta receptalkalomrafeketeszederTejszínétcsokiTorta

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat habtejszín
    • 3 db tojás
    • 9 dkg liszt
    • 9 dkg cukor
    • 3 tábla étcsokoládé
    • 2 cs. zselatin
    • 400 g feketeszeder
    • 1 cs instant tortazselé
    • 4 ek szederszörp (elhagyható)
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A 3 tojást a 9 dkg cukorral habbá verjük. Ez kb 10 percig fog tartani, amikor már rendesen látszik a mixer "útja", akkor már jó lesz. Óvatosan, több részletben hozzászitáljuk a lisztet. Egy sütőpapírral bélelt formába öntjük és 10-13 perc alatt készre sütjük.
2.
100 g habtejszínt felforralunk és beletördeljük a 3 tábla csokit. Simára keverjük és hűlni hagyjuk. 300 g hideg habtejszínt kemény habbá verünk és lassan hozzáadjuk a kihűlt csokit. Én öntöttem hozzá 50 ml házi szeder szörpöt, de elhagyható.
3.
2 csomag zselatint beáztatjuk 50 ml vízbe, 5 percet állni hagyjuk majd fél percre a mikróba rakjuk, hogy feloldódjon, majd hozzákeverjük a tejszínhez. Alaposan, gyorsan keverjük el.
4.
A tortaformába visszarakjuk a kihűlt tésztát és ráöntjük a tejszínes krémet. A szedret megmossuk és eligazgatjuk a torta tetején majd a tortazselét a leírás alapján elkészítjük de 4 ek. vizet szederszörpre cserélünk. Óvatosan a szederre adagoljuk. Pár órára a hűtőbe tesszük majd bezsebeljük érte az elismerő szavakat.