Erdeigomba-ropogós metélőhagyma-krémmel

Feltöltő: Parmalat
1033
Erdeigomba-ropogós metélőhagyma-krémmel

Hozzávalók:

    • 500 g erdei gomba (vargánya, kucsmagomba, rókagomba, őzláb, akár vegyesen)
    • 2 egész tojás
    • 50 g zsemlemorzsa
    • 2 evőkanál presszókávé
    • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
    • 1 csokor petrezselyem durvára vágva
    • hidegen sajtolt napraforgóolaj a sütéshez
  • a krémhez

    • 3 dl kemény habbá vert Parmalat tejszín
    • 1 csokor finomra vágott metélőhagyma
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
1. A gombát vékonyra szelem, majd feldarabolom. Egy fedő alatt alacsony lángon addig fonnyasztom, amíg egészen összeesik. Elkeverem a morzsával, tojással, hagymával, petrezselyemmel, sózom, hozzáöntöm a kávét. Ha túl nedves, több morzsát adok hozzá, mint a receptben megadott mennyiség.
2.
2. 6-7 cm átmérőjű, 1,5 cm vastag korongokat formázok belőle vizes kézzel. Közepes lángon kevés olajon aranybarnára sütöm, a finomra vágott hagymával elkevert tejszínnel tálalom.
3.
Tipp: A kávé minden gombás étel ízét kiemeli, érdemes fűszerként használni ezekhez.

Van új ötleted vagy hozzászólásod ehhez a recepthez?

Hozzászólás küldése