Erdei gombás, fehérboros, paradicsomos ragu tarjával

Feltöltő: bluesun
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Erdei gombás, fehérboros, paradicsomos ragu tarjával
rizsfokhagymatárkonyfehérborerdei gombatarjatejszínes-fehérboros-paradicsomos ragugombás ragufőzőtejszíntejszínes ragufiatalos

Hozzávalók:

    • 300 gParmalat főzőtejszín
    • 60 dkg sertéstarja
    • 50 dkg vegyes erdei gomba (esetünkben kucsma- és júdásfül-gomba)
    • 1,5 dl száraz fehérbor
    • 3 dl passzírozott paradicsom
    • 5 ek liszt
    • 1 KK tárkony
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 4 ek olaj
    • 1 csipet (v. ízlés szerint) só, bors
    • 25 dkg jázmin rizs
    • 1 KK
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tarját 1,5 cm-es, féltenyérnyi szeletekre vágjuk. kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy tálba teszünk 4 ek lisztet, a húsokat megforgatjuk benne, majd a megforrósított olajban mindkét oldalukat elősütjük (ne túl sokáig, mert kiszárad). Kivesszük, félretesszük.
2.
A visszamaradt zsiradékba tesszük a nagyobb darabokra vágott gombát, pár percig pirítjuk. Belenyomjuk a fokhagymát, beleszórjuk a tárkonyt, majd ráöntjük a bort. Mikor elforrt a nedvesség, hozzáöntjük a paradicsomot, majd ez egy ek liszttel elkevert főzőtejszínt. Kicsit sózzuk, borsozzuk, visszatesszük bele a húsokat. Pár percig főzzük még, a húsokat megforgatjuk, amíg besűrűsödik.
3.
Közben kifőzzük a rizst, ezzel tálaljuk.