Epres tortácska

Feltöltő: Némethné Zsuzsa
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Epres tortácska
vaníliatortácska receptgyerekeknekhabtejszínTortaeper

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 50 dkg eper
    • 6 db tojás
    • 12 dkg liszt
    • 6 dkg étkezési keményítő
    • 1 cs buorbonvanília
    • 18 dkg cukor
    • 1 KK sütőpor
    • 10 dkg mandulaforgács
    • 1 ek porcukor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tojásokból, cukorból, lisztből, sütőporból, étkezési keményítőből piskótát sütünk egy nagy tepsiben, amibe teszünk egy méretre vágott sütőpapírt, belesimítjuk a masszát.
2.
Ha kihűlt, egy nagy fánkszaggató formával korongokat vágunk ki, a piskótából. Kb. 10-12 db lesz.
3.
Ezután a habtejszínt a cukorral felverjük kemény habbá. Az epreket jól megmossuk, lecsepegtetjük róla a vizet, majd felszeleteljük, nem túl vékonyra.
4.
Nyomózsákba tesszük a tejszínhabot, és szép spirál formába teszünk a piskótákra. Körbe rakjuk az eperrel, majd a pirított szeletelt madulával megszórjuk. 1-2 órát behűtve lehet kínálni.
5.
Tanácsok, tippek Én natúr pisztáciát szórtam rá, így mutatósabb, no meg volt éppen idehaza. El lehet készíteni kicsi gyümölcstorta formákban is, akinek van odahaza. Nekem az is van, én is abban sütöttem ki, csak macerásabb.