Epres tejszínes torta

Feltöltő: hollernora
1-2 óra
11-12 személyre
haladó szakácsoknak
Epres tejszínes torta
torta receptekepertejszínhabhabtejszínpiskótapudingcukorgyöngytejszínes epres tortaalkalomra

Hozzávalók:

    • 500 gParmalat habtejszín
    • 8 db tojás
    • 12 dkg liszt
    • 12 dkg cukor
    • 1 csomag sütő por
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 tasak vanília ízű pudingpor
    • 6 dl Parmalat tej
    • 20 dkg eper
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag habfixáló
    • 6 csepp narancs aroma
    • 5 dkg eper
    • 10 dkg csoki
    • 4 g dekorációs cukorgyöngy
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Piskótát sütünk, hozzávalók: 8 db tojás 12 dkg liszt 12 dkg cukor 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor a tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a sütőport, egy csomag vaníliás cukrot és a lisztet, és a habbal összekeverjük.
2.
Krém: hozzávalók: 1 tasak vaníliás pudingpor 6 dl tej 20 dkg eper 20 dkg margarin 15 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 2,5 dl tejszín megfőzzük a pudingot, majd kihűtjük, közben az epreket 4 felé vágjuk, pár db-ot hagyjunk díszítéshez, a margarint a porcukorral és egy vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot és 250 g felvert Parmalat habtejszínt, majd az epreket belekeverjük.
3.
Díszítéshez: 250 g habtejszín 1 csomag habfixáló 6 csepp narancsaroma 5 dkg eper 4 g dekorgyöngy 10 g csokoládé (2 kocka a díszítéshez) A megsült piskótát elvágjuk, majd beletöltjük a krémet.
4.
A habtejszínt felverjük a habfixálóval, teszünk belőle félre, kb.1/3 részét, és a maradékot a narancsaromával összekeverjük, majd rákenjük a tortára. Díszítjük dekor-gyönggyel és eperrel, habzsákban a megmaradt tejszínnel kidíszítjük.