Epres-mentás pohár

Feltöltő: Parmalat
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Epres-mentás pohár
Epres-mentás habmentás eperdesszertpohárkrém

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 25 dkg eper
    • 1 kanál porcukor
    • 1 kanál vermuth
    • 4 ág menta
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Egy tálkában dolgozzuk össze a habtejszínt a porcukorral és a vermuth-tal, amíg a cukor nem oldódik fel tökéletesen.
2.
Folyó vízben mossuk meg az epreket, szárítsuk meg egy papírtörlőn és tegyük bele egy tálkába.
3.
Tegyünk hozzá egy pár apróra vágott menta levelet, keverjük össze és osszuk szét 4 pohárban.
4.
Töltsük fel a habtejszín alapú keverékkel és díszítsük a mentaágakkal.
5.
Ugyanez a recept használható más savas gyümölcsökkel is, mint ananász, kivi, erdei gyümölcsök.