Eperboros túrótorta, kandírozott eperrel

Feltöltő: Gasztropajti
2+ óra
11-12 személyre
gyakorló szakácsoknak
Eperboros túrótorta, kandírozott eperrel
túrótorta gyümölccseleperborkocsonyaporvaníliás cukorkekszTúróhabtejszínalkalomratúrótorta recepteperboros túrótortakandírozott eperdarált kekszes túrótorta

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 200 g tejföl
    • 500 g túró
    • 200 g háztartási keksz
    • 125 g vaj
    • 200 g porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 csomag gyümölcsízű kocsonyapor (2x100g.)
    • 125 g kandírozott eper
    • 2 dl eperbor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A kekszet összedaráltam (robotgépben) majd az olvasztott vajjal kikevertem. Kapcsos tortaformának az aljára sütőpapírt tettem, a darált kekszet a forma aljára nyomkodtam, majd hűtőbe tettem.
2.
A túrót, a tejfölt összekevertem, hozzáadtam a porcukrot, a vaníliás cukrot, az eperbor felét, majd villával összetörtem.
3.
Az egyik csomag gyümölcs kocsonyát a használati útmutatónak megfelelően felfőztem, a habtejszínt felvertem, majd mindkettőt hozzákevertem a túrókrémhez. A kandírozott eperből néhány darabot félretettem a díszítésre, a maradékot apróra vágtam, és azt is belekevertem a krémbe.
4.
A kekszes alapra simítva, ment vissza a hűtőbe.
5.
A másik csomag gyümölcs kocsonyát vízzel, és a másik deci eperborral felforraltam, majd mielőtt megdermedt volna, - kis hűtés után, - a már eperdarabokkal díszített túrókrém tetejére öntöttem. Kicsit megütögettem, hogy elsimuljon, majd ismét a hűtő következett.
6.
Hihetetlenül finom, különleges torta lett belőle. Az eperbor pótolható eperízű szörppel is, így gyerekek is fogyaszthatják. A kandírozott eper helyett, szezonjában friss epret is használhatunk