Édesburgonya krémleves

Feltöltő: illeskrisz
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Édesburgonya krémleves
levesgyöngypetrezselyemgyömbérédesburgonyafőzőtejszínkrémleves receptektejszínes krémleveslevesTejszínhétköznapi

Hozzávalók:

    • 250 gParmalat főzőtejszín
    • 2 nagy édesburgonya
    • 1 kisebb db vöröhagyma, megtisztítva és kis kockákra vágva
    • 1 kanál olaj
    • 1 kicsi kanál gyömbérpor
    • ízlés szerint só és bors
    • 2 csapott evőkanálnyi liszt
    • 1/2 csokor petrezselyem zöld, finomra aprítva
    • 1 bögre levesgyöngy
Bevásárlólista nyomtatása
A batáta, azaz édesburgonya, nem is burgonya. A hajnalka nemzetségbe tartozik, ez látszik a virágán is. Magas a C-, B2 és B6 és E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban, mint kálium, a réz és mangán, alacsony a zsír- és koleszterintartalma

Elkészítés menete:

1.
A burgonyát meghámozzuk, majd felkarikázzuk.
2.
A hagymát nagyon apró kockára felvágjuk, majd egy kevés oliva olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen csak, hogy ellepi. Sóval, borssal és gyömbérrel ízesítjük. Lassú tűzön puhára pároljuk a burgonyát.
3.
A főzőtejszínbe belekeverjük a lisztet. A levest botmixerrel pürésítjük, majd behabarjuk a tejszínnel.
4.
A levest, gyöngyökkel és petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.