Édes kalács

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Édes kalács
KalácsÉdes receptekhúsvéti kalácskalács receptKalács süti receptek

Hozzávalók:

    • 25 dkg keksz
    • 5 dkg mandula
    • 5 dkg vaj
    • 10 kanál cukor
    • 50 dkg friss lágy sajt (kb. nem sós Feta sajt)
    • 400 gParmalat habtejszín
    • 3 zacskó vanilincukor
    • 4 darab tojás
    • 1 darab citrom leve
    • 1 kanál méz és amaretto likőr
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Őröljük meg a kekszet, adjuk hozzá a ledarált mandulát, a cukrot, a vajat és az amaretto likőrt. Kézzel addig gyúrjuk a masszát, amíg nem áll össze. Ezután simítsuk szív alakú, levehető oldalú tortaformába. Egy pohár aljával egyengessük ki és simítsuk el a massza felszínét, majd tegyük 5 percre 200°C hőmérsékletű előmelegített sütőbe, ezután csökkentsük a sütő hőfokát, és 170°C hőmérsékleten süssük még 3-4 percig.
2.
A sajtot törjük össze rúdmixerrel, hogy krémes állagú legyen, adjuk hozzá a tojást, a cukrot, a mézet és egy citrom levét, majd a rúdmixerrel keverjük a masszát egységes állagúra.
3.
A kapott masszát öntsük rá a kisütött alaplapra, majd tegyük vissza a sütőbe, és 170°C hőmérsékleten süssük körülbelül 20 percig.
4.
A habtejszínt, a vanillincukrot és a cukrot alaposan keverjük össze, majd a kapott keveréket óvatosan öntsük rá a kisütött kalácsra. Ezután tegyük vissza a kalácsot a már kikapcsolt, de még meleg sütőbe, és hagyjuk benne, amíg a sütő ki nem hűl.
5.
Ezután tegyük a kalácsot a hűtőszekrénybe, és hagyjuk benne néhány óráig, hogy a krém jól összeálljon. A kalács tetejére megfelelő öntettel (eper vagy amaretto) rajzoljunk szívet.
6.
Tanács az elkészítéshez! A kalácsot öntet helyett dióval, mogyoróval, mandulával is díszíthetjük.