Dupla tejfölös pite

Feltöltő: Parmalat
Dupla tejfölös pite

Hozzávalók:

  • a tésztához

    • 100 g Parmalat tejföl
    • 200 g liszt
    • 50 g vaj
    • 50 g cukor
  • a töltelékhez

    • 200 g Parmalat tejföl
    • 100 g cukor
    • 2 tojás
    • 1 citrom reszelt héja
    • 50 g aszalt áfonya ledarálva, apróra vágva
    • 50 g kandírozott gyömbér apróra vágva
    • 1 csipet fahéj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tészta alapanyagait kikeverem, ha túl száraz, vajjal, ha túl ragacsos, liszttel javítok az állagán. Ne legyen kemény, de túl ragacsos se.
2.
Kibélelek egy piteformát a tésztával és egy órát pihentetem a hűtőszekrényben.
3.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra, és a tésztát sütőbabbal, vagy babbal lesúlyozva aranybarnára sütöm 30 perc alatt.
4.
A tejfölt kikeverem a többi hozzávalóval, megtöltöm vele a pitét. Visszarakom a sütőbe és 20 perc alatt készre sütöm.