Diós-vaníliás szelet

Feltöltő: Nassoló Naplopó
1-2 óra
11-12 személyre
haladó szakácsoknak
Diós-vaníliás szelet
alkalomrahabtejszínvaníliatejszínhabpudingsüteményszeletdió

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 1 csomag vaniliás puding főzni való
    • 4 evőkanál cukor
    • 2 csapott evőkanál liszt
    • 2 evőkanál vaníliás cukor
    • 4 darab tojássárgája
    • 3 dl tej
    • 15 dkg margarin
    • 6 db tojás a tésztához
    • 30 dkg cukor a tésztához
    • 15 evőkanál víz a tésztához
    • 30 dkg liszt a tésztához
    • 15 dkg darált dió a tésztához
    • 0,5 csomag sütőpor a tésztához
    • 1 teáskanál vaj a tésztához
    • 300 g habtejszín a tetejére
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tésztához a tojásfehérjét felverjük kemény habbá.
2.
A sárgájákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat és a vizet.
3.
Hozzákeverjük a liszttel elkevert diót és sütőport, végül beleforgatjuk a kemény fehérje habot.
4.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és egy gáztepsi méretű magasabb falú tepsiben (érdemes kibélelni sütőpapírral) megsütjük kb.25-30 perc alatt.
5.
A krémhez a pudingport elkeverjük a kétféle cukorral, a liszttel és a tojások sárgáival.
6.
Kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejjel és a habtejszínnel egy lábasban folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
7.
Kihűtjük (ha siketünk vízfürdőben), majd a kihabosított margarinnal sima krémmé keverjük. Ezt a krémet a kihűlt piskótára simítjuk.
8.
300g tejszínhabból kemény habot verünk és a krémre kenjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeletelhetjük.