Dióöntet

Feltöltő: Parmalat
1-20 perc
haladó szakácsoknak
Dióöntet
édes öntetmártásszószokÉdes mártások

Hozzávalók:

    • 3 tojássárgája
    • 2 dkg liszt
    • 12 dkg cukor
    • 10 dkg darált dió
    • 1 vaníliarúd
    • 400 gParmalat habtejszín
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Habüstben a tojássárgáját a liszttel, 10 deka cukorral és dióval simára keverjük.
2.
A fele habtejszínt a vanílirúddal lassú tűzön felforraljuk, és tojásos keveréket felöntjük vele.
3.
Ezt még kis lángon, kevergetés közben felforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk.
4.
A maradék habtejszínt 2 deka cukorral kemény habbá verjük, és az öntetbe forgatjuk.