Dauphinéi könnyű, csőben sült krumpli

Feltöltő: Parmalat
1-2 óra
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Dauphinéi könnyű, csőben sült krumpli

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 75 dkg burgonya
    • 5 dl félig fölözött tej
    • bors
    • 1 csipet őrölt szerecsendió
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és lecsöpögtetjük, majd nagyon vékony karikákra felvágjuk.
2.
A sütőt előmelegítjük 220°C-ra. A fokhagymagerezddel bedörzsöljük a sütőtál alját.
3.
Sütőtálban rétegesen elhelyezzük a burgonyakarikákat, ügyelve arra, hogy valamennyi réteget megsózzuk, borsozzuk.
4.
Összekeverjük a tejet, a szerecsendiót és a főzőtejszínt, majd a keveréket ráöntjük a burgonyára.
5.
A tálat lefedjük alufóliával, s betesszük a sütőbe 50 percre.
6.
Melegen tálaljuk, a burgonyának olvadó állagúnak kell lennie.