Currys zöldség

Feltöltő: haspoki
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Currys zöldség
pikánscurryfokhagymapóréhagymazöldborsórépacukkinifőzőtejszíncurrys-tejszínesvilágkonyhatejszínes egytálételcurrys zöldség

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 db nagyobb cukkini
    • 3 db nagyobb répa
    • 200 g zöldborsó
    • 1 szál póréhagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 KK curry
    • 1 KK bors, só
Bevásárlólista nyomtatása
A nálunk ismert curry Indiában valójában nem létezik. A curry szó leginkább bizonyos őrölt fűszerek keverékét jelöli. Ezt a keveréket a gyarmatokról hazatelepülő angolok fejlesztették ki, hogy egyfajta tipikus indiai ízt utánozhassanak.

Elkészítés menete:

1.
A hagymát és a répát felkarikázzuk, a cukkinit felkockázzuk.
2.
A hagymát és a felaprított fokhagymát egy kis olívaolajon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk répát, cukkinit. Ha kicsit megpuhult, hozzáadjuk a borsót is. Kis lángon pároljuk. Ha már megpuhultak a zöldségek, curry-vel, borssal, sóval és chilivel ízesítjük.
3.
Ezután ráöntjük a főzőtejszínt és még kb. 10 percig főzzük együtt.