Cupcake

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
12 darabhoz
haladó szakácsoknak
Cupcake
Cupcake süteményhétköznapicupcake receptcupcake Receptekcupcake recept képpeltejszínes cupcake

Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 2 kiskanál sütőpor
    • 10 dkg marcipán
    • 2 evőkanál konyak
    • 10 dkg cukor
    • 200 gParmalat habtejszín
    • 2 darab tojás
    • 8 dkg puha vaj
    • 1 csipet
  • a tálaláshoz

    • 10 dkg porcukor
    • 4 evőkanál Campari (vagy citromlé málnaszörppel színezve)
    • rózsaszín cukorgolyók
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (légkeveréses sütőben 165 °C). A muffinsütő mélyedéseibe papírkapszlit teszünk.
2.
A lisztet a sütőporral összeszitáljuk. A marcipánt a konyakkal, a cukorral, a habtejszínnel, a tojással, a vajjal és a sóval összekeverjük, majd a lisztes keverékkel összedolgozzuk.
3.
A masszát háromnegyed részig a muffinforma mélyedéseibe kanalazzuk, majd a sütőbe tolva, kb. 20 perc alatt megsütjük.
4.
Amikor kész, a süteményeket a formában 5 percig pihentetjük, majd rácsra szedve hűlni hagyjuk.
5.
Közben a mázhoz a porcukrot a Camparival összekeverjük, és a muffinok tetejére kenjük, mentalevéllel megszórjuk, és száradni hagyjuk.