Cukortorta

Feltöltő: mozsara
41-60 perc
9-10 személyre
haladó szakácsoknak
Cukortorta
habtejszíntorta recept tejszínhabbalcukortortagyerekeknekcukros süti tortatejszínes

Hozzávalók:

    • 40 gParmalat habtejszín
    • 20 dkg étcsokoládé (70%-os)
    • 2 dkg vaj
    • 10 db tojás
    • 10 evőkanál liszt
    • 9 evőkanál cukor
    • 1 csomag sütőpor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Először elkészítjük a piskóta tésztát a tojásokat szét választjuk a sárgáját felverjük a cukorral a fehérjét is külön felverjük a sárgájához kanalanként hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet.
2.
Majd a fehérjét óvatosan hozzákeverjük.Kilisztezett zsírozott tortaformába öntjük és 25 perc alatt megsütjük.
3.
A tejszínes krémhez a csokit megolvasztjuk gőz fölött majd hozzáadjuk lassan kevergetve a habtejszín felét/a másik fele a torta külső díszítéséhez kell majd. Utoljára pedig a vajat jó alaposan elkeverjük benne.
4.
A készt piskótaformát 3 részre osztjuk és megtöltjük a krémmel.A maradék habtejszínt felverjük és a torta külsejére kenjük.Dekor cukrokkal díszítjük.