Cukkinis quiche

Feltöltő: lordgomba
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Cukkinis quiche
cukkinireszelt sajtleveles tésztatojásfőzőtejszínquiche receptekcukkinis tejszínesvilágkonyhatejszínes pite

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 4 db tojás
    • 1 csomag leveles tészta
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 50 dkg cukkini
Bevásárlólista nyomtatása
Az egyik legegyszerűbb és legjobban variálható étel a quiche (ejtsd: kis), ami tulajdonképpen egy omlós tésztaágyon pihenő, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény.

Elkészítés menete:

1.
Az első teendő az, hogy egy tepsit olajozzunk ki, és tegyük bele a leveles tésztát (az oldalára is kerüljön). Böködjük meg villával, utána pedig tegyünk rá egy sütőpapírt, abba pedig valami nem gyúlékony nehezéket, például szárazbabot, rizst (nem főtt), lencsét. Ezt azért kell így csinálni, mert így a tésztánk nem fog felpuffadni. Dobjuk be az előmelegített sütőbe (180 fok) és süssük elő egy tíz percet, amíg a tölteléket elkészítjük.
2.
A töltelékhez szeleteljük fel a zöldségeket, és 4 tojást keverjünk össze 200g főzőtejszínnel, meg 10 dkg reszelt sajttal. A tojáshoz jöhet só, bors.
3.
A tésztát vegyük ki a sütőből, szórjuk rá a feltéteket, és öntsük le a tejszínes tojással. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyük vissza a sütőbe és fél óráig süssük.