Cukkinis carbonara

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Cukkinis carbonara

Hozzávalók:

    • bors
    • 6 közepes cukkini
    • 500 g penne
    • 4 nagy tojássárgája
    • 100 mlParmalat főzőtejszín
    • 1 kis db parmezán
    • olívaolaj
    • 6 szelet bacon
    • 1 kis marék friss kakukkfű, leveleire szedve
Bevásárlólista nyomtatása
… alla carbonara (szénégető módra) a II. világháború szülötte: amerikai katonák és római őslakosok közös kreációja. Valójában más néven már létezett. Lénárd Sándor a Római konyha c. könyvében „alla poverella”, azaz szegényasszony módjára – szerepel.

Elkészítés menete:

1.
Tegyünk föl a tésztának vizet forrni.
2.
Készítsük el a krémet
3.
A tojássárgákat a tejszínnel és a sajttal keverjük habosra.
4.
A bacont az olívaolajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a félhold alakúra vágott cukkinit, főzzük majdnem puhára a cukkinit.
5.
Sóval, borssal ízesítsük, és adjuk hozzá a kakukkfüvet is.
6.
Ha forr a víz, a tésztát főzzük ki benne (sós víz).
7.
Amikor kész, szűrjük le, és keverjük a cukkinihez. Gyorsan kell ezeket a lépéseket megtenni, hogy ne hűljön ki.
8.
Zárjuk el a gázt a cukkini alól, és gyorsan keverjük hozzá a tojásos krémet.
9.
Reszelt parmezánnal vagy parmezán forgáccsal tálaljuk.