Csupaszív raguleves, kalap alatt.

Feltöltő: Gasztropajti
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Csupaszív raguleves, kalap alatt.
Csirkeszív alapanyag receptekcsirkesziv receptekcsirkesziv leves receptekcsirkeszívvel recept képpeltejszínes ragulevesRaguleves receptCsupaszív raguleves

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 30 dkg csirkeszív
    • 2 db sárgarépa megtisztítva és karikákra vágva
    • 1 db petrezselyemgyökér, megtisztítva és karikákra vágva
    • 5 db krumpli kockára vágva
    • 1 csokor újhagyma, karikákra vágva
    • 1 KK (kávéskanál) kapor, finomra aprítva
    • 250 g leveles tészta
    • 1 db tojás a tészta megkenéséhez
    • 1 csipet/izlés szerint só és bors
    • 1 dl fehér bor
    • 1 db (kisebb méretű) kakukkfű ágacska
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A sárgarépát, és petrezselyem gyökeret megtisztítom, karikákra vágom. Kevés zsiradékon párolom, megsózom, és hozzáadom a csirkeszívet.
2.
Addig párolom, míg a szív fehéredni kezd. Felöntöm a száraz fehérborral, friss borsot őrlök rá, és fedő alatt 10 percig párolom, időnként megkeverve. Ezután, annyi vizet töltök rá, hogy bőven ellepje.
3.
Forrásig fedő alatt főzöm. Belekerül a krumpli, a kakukkfű, és a finomra vágott újhagyma úgy, hogy a zöldjéből is kerüljön hozzá. Ezekkel, újabb 10 percig főzöm.
4.
Mikor készre főtt, a főzőtejszínt a főző léből keveset kivéve temperálom, és kevés liszttel, a levest behabarom. Ekkor teszem bele a kaprot, és felforralom.
5.
A tésztát kiterítem, és az edényemnél kicsit nagyobb tányér mellett körbevágom. A szélét körbekenem tojás sárgájával, a levest az edénybe szedve a tésztát ráborítom, majd körbenyomkodom. A tetejét is megkenve a tojássárgájával, 20 percig előmelegített sütőbe teszem.
6.
Ajánlom, azonnal tálalni! Ha kihűl, körülményes újramelegíteni.