Csokoládés sütemény

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
5-6 személyre
gyakorló szakácsoknak
Csokoládés sütemény

Hozzávalók:

    • 8 darab tojás
    • 20 dkg cukor
    • 4 evőkanál liszt
    • 1 zacskó sütőpor
    • 25 dkg vaj
    • 60 dkgParmalat habtejszín
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Olvasszunk meg gőz felett 20 dkg csokoládét, majd adjuk hozzá a vajat. Másik edényben rúdmixer segítségével keverjük össze a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet és a sütőport, majd adjuk hozzá a keverékhez a megolvasztott csokoládét és a vajat.
2.
A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, és lassan adjuk hozzá az előző keverékhez (a bekeveréshez ne használjunk mixert). Amikor a massza egységes, öntsük a vajjal előzőleg megkent formába. Süssük előmelegített sütőben 20-25 percen keresztül 170°C hőmérsékleten.
3.
A krémet a következőképen készítsük el: megfelelő edénybe öntsünk egy liter habtejszínt és melegítsük fel, majd adjuk hozzá a megmaradt csokoládét, amelyet előzőleg kockákra tördeltünk. Keverés közben forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és még egy-két percig keverjük.
4.
Amikor a krém már kissé lehűlt, öntsük rá a süteményre, majd tegyük a süteményt hűtőszekrénybe. A süteménynek legalább 12 órán keresztül kell a hűtőszekrényben maradnia ahhoz, hogy a krém megkeményedjen.
5.
Tanács az elkészítéshez! A csokoládé krémesebb lesz, és a máz nem fog megrepedezni, ha a csokoládét kevés vajjal és kevés tej hozzáadásával olvasztjuk meg.