Csokoládéimádók tortája
Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
5-6 személyre
gyakorló szakácsoknak

Hozzávalók:
- 1 db (22 cm átmérőjű) kakaós piskótatorta-alap, lapjában 3 részre vágva
a krémhez
- 5 dl hideg Parmalat habtejszín
- 15 dkg (60%-os kakaótartalmú) étcsokoládé
- 1 ek olaj
- 25 dkg kakaó
- 20 dkg magozott meggy
Elkészítés menete:
1.

Egy piskótalapot tálra teszünk. (A három lap közül csak kettőt fogunk egy tortában felhasználni, tehát két tortaalapból három torta készíthető.)
2.

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd szobahőmérsékletre hagyjuk visszahűlni.
3.

A csokoládét vízgőz fölött egy kevés vajjal felolvasztjuk, majd a kakaót belekeverjük.
4.

A közepesen forró, folyós állagú csokoládét a habtejszínnel sima krémmé keverjük.
5.

A krém egyharmadát a piskótalapra kenjük, majd a felezett meggybefőttet a tetején egyenletesen elterítjük.
6.

A krém második harmadát rásimítjuk, majd a második piskótalapot ráborítjuk, és a maradék krémet a tetejére és az oldalára kenjük.
7.

Csokoládéforgáccsal sűrűn megszórva díszítjük.