Csokoládéimádók tortája

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
5-6 személyre
gyakorló szakácsoknak
Csokoládéimádók tortája
csokoládé torta receptcsokoládéalkalomracsokoládé tortatejszín és csokoládéédes torta

Hozzávalók:

    • 1 db (22 cm átmérőjű) kakaós piskótatorta-alap, lapjában 3 részre vágva
  • a krémhez

    • 5 dl hideg Parmalat habtejszín
    • 15 dkg (60%-os kakaótartalmú) étcsokoládé
    • 1 ek olaj
    • 25 dkg kakaó
    • 20 dkg magozott meggy
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Egy piskótalapot tálra teszünk. (A három lap közül csak kettőt fogunk egy tortában felhasználni, tehát két tortaalapból három torta készíthető.)
2.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd szobahőmérsékletre hagyjuk visszahűlni.
3.
A csokoládét vízgőz fölött egy kevés vajjal felolvasztjuk, majd a kakaót belekeverjük.
4.
A közepesen forró, folyós állagú csokoládét a habtejszínnel sima krémmé keverjük.
5.
A krém egyharmadát a piskótalapra kenjük, majd a felezett meggybefőttet a tetején egyenletesen elterítjük.
6.
A krém második harmadát rásimítjuk, majd a második piskótalapot ráborítjuk, és a maradék krémet a tetejére és az oldalára kenjük.
7.
Csokoládéforgáccsal sűrűn megszórva díszítjük.