Csokoládéfondü

Feltöltő: Parmalat
1-20 perc
5-6 személyre
kezdő szakácsoknak
Csokoládéfondü
TejszínCsokoládéfondüfondü

Hozzávalók:

    • 25 dkg étcsokoládé, kis darabokra tördelve
    • 300 gParmalat habtejszín
    • 2 evőkanál vaj
    • 2 evőkanál narancs vagy mentalikőr (elhagyható)
  • a mártogatáshoz

    • különféle friss (szeletelt alma vagy banán, eper, meggy stb.) vagy aszalt gyümölcsök (szilva, barack stb.)
    • piskóta, kockákra vágva
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A csokoládét a habtejszínnel, a vajjal és a likőrrel fondü-tálba töltjük.
2.
Kis lángon, állandó kevergetés közben, a csokoládét megolvasztjuk, majd asztali melegítő fölé állítjuk.
3.
A gyümölcsöket és a piskótát tálra rendezzük, és mindenki tetszés szerint, a fondü-villákra szúrva a csokoládéba mártogathatja.