Csokoládéfondü
Feltöltő: Parmalat
1-20 perc
5-6 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- 25 dkg étcsokoládé, kis darabokra tördelve
- 300 gParmalat habtejszín
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál narancs vagy mentalikőr (elhagyható)
a mártogatáshoz
- különféle friss (szeletelt alma vagy banán, eper, meggy stb.) vagy aszalt gyümölcsök (szilva, barack stb.)
- piskóta, kockákra vágva
Elkészítés menete:
1.
A csokoládét a habtejszínnel, a vajjal és a likőrrel fondü-tálba töltjük.
2.
Kis lángon, állandó kevergetés közben, a csokoládét megolvasztjuk, majd asztali melegítő fölé állítjuk.
3.
A gyümölcsöket és a piskótát tálra rendezzük, és mindenki tetszés szerint, a fondü-villákra szúrva a csokoládéba mártogathatja.