Csokoládébundás banán

Feltöltő: Enikő
2+ óra
3-4 személyre
gyakorló szakácsoknak
Csokoládébundás banán
vanília fagylaltcsokoládébanánkarácsony

Hozzávalók:

  • a csokoládés banánhoz

    • 3 banán
    • 20-25 dkg étcsokoládé
  • a karamell öntethez

    • 20 dkg cukor
    • 0,5 dl víz
    • 2 dlParmalat habtejszín
  • a tészta összeállításához

    • 4 dl zsíros tej
    • 2 dlParmalat habtejszín
    • 10 dkg cukor
    • 4 ek méz
    • 1 db vanília rúd
  • a tálaláshoz

    • 1 maréknyi fehér csokoládécsepp
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A csokoládés banán:
2.
Vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét
3.
Hámozzuk meg a banánokat, vágjuk félbe
4.
A banánokat forgassuk bele az olvasztott csokoládéba, ügyeljünk arra, hogy teljesen beborítsa a gyümölcsöt a csokoládé
5.
Helyezzük a banánokat zsírpapírra, tegyük a hűtőszekrénybe
6.
A karamell öntet:
7.
Egy serpenyőben keverjük össze a vizet és a cukrot, majd karamellizáljuk. Öntsük hozzá a Parmalat habtejszínt. Főzzük még néhány percig, hogy sima öntetet kapjuk.
8.
Tegyük egy flakonba (a könnyebb kezelhetőség érdekében) és tegyük a hűtőszekrénybe
9.
A mézes vanília fagylalt:
10.
Öntsük a tejet, a Parmalat habtejszínt, cukrot, mézet egy lábosba, kaparjuk bele a vaníliát és közepes lángon forraljuk fel a keveréket. Folyamatosan kell kevernünk, mert nagyon könnyen odaég. (Sajnos, ez esetben nincs mit tenni, újra kell kezdeni az egészet, ne is próbálkozzunk "mentő ötletekkel", nem érdemes)
11.
Legalább 12 órára, ideálisan 1 napra tegyük hűtőszekrénybe
12.
A 12 óra letelte után vegyük elő a keveréket. Kézi mixerrel először lassan, majd 10-15 perc után gyorsabb fokozaton keverjük. A krémnek a duplájára kell nőnie
13.
Legalább 6 órára tegyük a mélyhűtőbe, lefedett edényben
14.
Tálalás:
15.
Helyezzük a csokoládés banánt a tányérra, tegyünk mellé fagylaltot, öntsük le a házi karamell öntettel, szórjuk meg fehér csokoládécseppel, vagy csokoládéforgáccsal