Csokoládé és lime mousse, friss málnával és balzsamecettel

Feltöltő: veruss74
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Csokoládé és lime mousse, friss málnával és balzsamecettel
Tejszínmálnacsokoládélimemousse

Hozzávalók:

    • 250 gParmalat habtejszín
    • 10 dkg étcsokoládé (70%-os)
    • 15 dkg friss málna
    • 4 dkg vaj
    • 4 db friss tojás
    • 4 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál porcukor
    • 1,5 db lime kifacsart leve
    • 1 db lime reszelt héja
    • 1 teáskanál vanília kivonat
    • 1 teáskanál kukorica keményítő
    • 2 evőkanál tej
    • 1-2 evőkanálnyi balzsamecet
    • 4-5 db menta levél
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A lime mousse-hoz egy kisebb edényben 2 tojássárgáját, 2 dkg vajjal, 2 evőkanál cukorral, 1 teáskanál keményítővel habosra keverjük.
2.
Hozzáadjuk a lime kifacsart levét, a reszelt héját és 2 evőkanálnyi tejet. Majd elkezdjük melegíteni és folyamatos keverés mellett felfőzzük. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
3.
A csoki mousse-hoz a csokoládét kockákra törjük és gőz fölött, 2 dkg vajjal felolvasztjuk, jól elkeverjük, majd hagyjuk kissé lehűlni.
4.
2 tojássárgáját két evőkanál cukorral fehéredésig, habosra keverjük és hozzáadjuk az olvasztott csokoládéhoz.
5.
A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük és a felét hozzáadjuk a csokihoz, a másik felét pedig a limehoz.
6.
A habtejszínt a vanília kivonattal és egy kanál porcukorral habbá verjük. A felét szintén a csokihoz, a másik felét a limehoz keverjük.
7.
A kétféle mousse-t ízlés szerint poharakba töltjük a málnával, majd behűtjük minimum két órára. De ha egy éjszakát a hűtőben hagyjuk akkor a legjobb. Tehetjük egy-egy dobozba és miután lehűlt fagylaltos kanállal adagoljuk tányérokra. Tálaláskor megdíszítjük lime szelettel, friss málnával, mentával és meglocsoljuk balzsamecettel.