Csokitorta Karácsonyra

Feltöltő: Adriána
1-2 óra
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Csokitorta Karácsonyra
karácsonykarácsonyi recept

Hozzávalók:

    • 300 gParmalat habtejszín
    • 2 csomag csokoládés pudingpor
    • 6 dl tej
    • 8 evőkanál cukor
    • izlés szerint rum
    • 1 tábla étcsokoládé
    • 1/2 tábla fehér csokoládé
    • 2 db tortalap (pl piskóta)
    • 2 evőkanál olaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A krémhez a pudingporokat a tejjel és a cukorral felfőzzük, majd kihűtjük, rummal ízesítjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, és pudingos krémmel együtt jó habosra keverjük.
2.
Betöltjük a toralapokba.
3.
A fehércsokit felolvasztjuk fél evőkanál olajjal, (mikróban) hűlni hagyjuk, majd habzsákba töltjük és sütőpapírra mintákat rajzolunk. (Az előre megrajzolt hópihéket a sütőpapír alá tettem.)
4.
Az ugyancsak olajjal felolvasztott étcsokival bevonjuk a tortát és a fehércsokival díszítjük.