Csokis pilletorta
Feltöltő: Linyah
41-60 perc
11-12 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- 1,25 dl gParmalat habtejszín
- 22,5 dkg étcsoki
- 22,5 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 4 db tojás
Elkészítés menete:
1.
Sütőpapíros formába öntjük és 170 %C-ra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.
2.
A csokit, vajat, cukrot és a habtejszínt gőz felett összeolvasztjuk.
3.
A tojásokat habosra keverjük, majd a csokit hozzácsorgatjuk és simára keverjük.
4.
Én kekszes gesztenyegolyókkal díszítettem, de eredetileg 1 dl felforralt tejszínbe beleolvasztott 12 dkg csokival lehetne bevonni, majd tejszínhabbal tálalni.