Csokis muffin

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
12 darabhoz
haladó szakácsoknak
Csokis muffin
Igazi Csokis Muffin Receptek FotóvalCsodás csokis muffin ReceptekCsodás csokis muffincsokis muffin receptekCsokis muffin receptGyors csokis muffinmuffin recepttejszínes muffinfiataloshétköznapiCsokis muffinTejszínmuffin receptekédesen recept

Hozzávalók:

    • 1 tábla étcsokoládé (vagy tortabevonó)
    • 5 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 darab tojás
    • 10 dkg finomliszt
    • fél csomag sütőpor
    • 1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg
    • 100 gParmalat habtejszín
  • a tetejére

    • vaníliás porcukor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A csokoládét és a margarint vízgőz fölött felolvasztjuk. Ezután egy tálban a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük.
2.
A lisztet, a sütőport, a szegfűszeget és a habtejszínt beledolgozzuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
3.
A muffinforma mélyedéseit vékonyan kivajazzuk, és a masszával mindegyiket háromnegyedig megtöltjük.
4.
180 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 165 °C) 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
5.
Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.