Csokihabos muffin marcipánnal

Feltöltő: Némethné Zsuzsa
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Csokihabos muffin marcipánnal
marcipánmasszakakaóporcsokiforgácstejkakaótejszínhabos muffinhabtejszínmuffin receptekcsokihabosalkalomraKarácsonyimuffin recepttejszínes muffin

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat habtejszín
    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg cukor
    • 5 dkg cukrozatlan kakaó
    • 16 dkg liszt
    • 2 KK sütőpor
    • 4 ek tej
    • 2 db tojás
    • 2 ek csokiforgács
    • 1 ek cukor a tetejére
    • 2 ek instant kakaópor
    • 10 dkg marcipánmassza
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük robotgéppel, majd a lisztet a sütőporral és a kakaóval leszitáljuk, és a tojásos krémhez adjuk. Keverőlapáttal keverjük tovább, majd a tejet is hozzáöntjük.
2.
A muffin formákba tesszük a papírkapszlikat, és a jól kikevert masszával 3/4 részig töltjük őket. A tetejét csokoládécseppekkel rakjuk ki, és 200 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
3.
Hagyjuk kihűlni a kész sütiket. Addig a habtejszínt a cukorral felverjük kemény habbá, és egy keveset félreteszünk belőle, majd a többihez a cukrot és a cukrozott kakaót is hozzákeverjük.
4.
Csillagcsöves nyomózsákból koszorúkat nyomunk mindegyik kapszliból kivett muffin tetejére. A félretett tejszínhabból külön még csillagot nyomunk rá, majd a közepébe marcipángolyókat rakunk díszítésként, amit a nyers marcipánból formáztunk ki. Ezután kínáljuk.