Csoki torta rózsákkal

Feltöltő: Ana1976
1-2 óra
7-8 személyre
gyakorló szakácsoknak
Csoki torta rózsákkal
tortabevonóétcsokoládémarcipánkakaócsokoládé torta receptcsokitortahabtejszínalkalomra

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat habtejszín
    • 270 gramm liszt
    • 3 csapott teáskanál sütőpor
    • 50 gramm kakaó + a szóráshoz
    • 250 gramm puha vaj
    • 1 tasak vanílás cukor
    • csipetnyi
    • 6 tojás
    • 500 gramm étcsokoládé
    • piros marcipán massza
    • 100 gramm tortabevonó
    • rózsa levél, borostyán levél.
    • 200 gramm cukor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Csoki levelek elkészítése: Tetszőleges leveleket folyó víz alatt megmossuk, és szárazra töröljük. 100 gramm tortabevonót darabokra törjük,vízgőz felett, állandó keverés mellett megolvasszuk. Az alsó felére felvisszük a csokoládét ecsettel, nem túl vékonyan. Majd száradáshoz sütőpapírra tesszük és felhasználásig hütőben tartjuk.
2.
A torta forma alját kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.
3.
A lisztet, a kakaóval, sütőporral összekeverjük. A csokoládét lereszeljük(100 gramm).
4.
A puha vajat robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Apránként belekeverjük a cukrot,a vaníliás cukrot és a sót. Krémmé keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat is, mindegyikkel legalább 1/2 percig keverjük.A liszt keveréket két adagban, közepes fokozaton a vajas krémbe keverjük,végül belekeverjük a reszelt csokit is. A tésztát az előkészített formába töltjük ( 20 cm forma) és elsimítjuk. Sütőbe toljuk és megsütjük.( alsó/ felső: 180, légkeveréses: 160, sütési idő: 30-35 perc) A formát rácsra tesszük. 10 perc múlva a szélét késsel meglazítjuk, és sütőpapírral fedett rácsra borítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk, és visszafordítjuk. Ha teljesen kihűlt 3 lapba vágjuk.
5.
A töltelékhez a csokit(400 gramm)felaprítjuk. A habtejszínt megmelegítjük, és a tűzről levéve, elkeverjük a csokoládét. 1 percig állni hagyjuk, majd habverővel sima krémmé keverjük. Hűlni hagyjuk, majd betöltjük a tortát, és bevonjuk.Megszórjuk kakaóporral. Hagyunk a tetejére( is kupacot), amibe leveleket és s rózsákat ültetjük.Hűtőbe helyezzük díszítésig.
6.
Marcipánt átgyúrjuk, és szirmokat formázunk. A kész rózsákba fogvájót szúrunk alulról, és a torta tetején lévő kis kupacba tetszés szerint beszúrkáljuk. A leveleket lehúzzuk a csokiról és óvatosan a csoki krémbe nyomjuk.