Csőben sült karfiol

Feltöltő: Némethné Zsuzsa
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Csőben sült karfiol
hétköznapirakott ételekcsőben sült ételekrecept karfiollalszerecsendiósajt

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat főzőtejszín
    • 1 kg karfiol
    • 1 ek vaj
    • 15 dkg keménysajt
    • 1 tk
    • 2 db tojás
    • 1 MK szerecsendió reszelve
Bevásárlólista nyomtatása
A csőben sütés azt jelenti, hogy egy tepsibe fektetett étel felső rétegét barnára pirítjuk, azaz gratinírozunk. A szó etimológiai eredete: gyaníthatóan a mediterrán országokban használt, fedeles cserépedény formájára utal.

Elkészítés menete:

1.
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd sós forró vízben 10 percig előfőzzük kevés citromlé kiséretében. Leszűrjük, és egy kivajazott jénai tál aljára rakosgatjuk.
2.
A 400 ml Parmalat főzőtejszínhez keverjük a felvert tojásokat,és a reszelt sajtot.Ha nagyon sűrű lenne, kevés tejjel hígítsuk. Szerecsendiót reszelünk ízesítésként a mártásba, és ezt követően a karfiolra öntjük.
3.
A tetejére is reszeljünk egy kevés sajtot. Forró sütőbe tesszük és 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Felkockázva tálaljuk.