Csőben sült hal
Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- 500 dkg nyelvhal filé
- 200 gParmalat főzőtejszín
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
- 2 dkg vaj
- bors
A csőben sütés azt jelenti, hogy egy tepsibe fektetett étel felső rétegét barnára pirítjuk, azaz gratinírozunk. A szó etimológiai eredete: gyaníthatóan a mediterrán országokban használt, fedeles cserépedény formájára utal.
Elkészítés menete:
1.
A nyelvhal filéket locsoljuk meg citromlével és pácoljuk 30 percig.
2.
Csöpögtessük le és pirítsuk meg vajon alacsony lángon, sózzuk, borsozzuk.
3.
Időközben hámozzuk meg a paradicsomokat és tegyük egy hőálló tálba, oregánóval és kakukkfűvel ízesítve mintegy ágyat készítve.
4.
Alacsony lángon keverjük össze a főzőtejszínt, a parmezánt, a sót, a borsot és öntsük a keveréket a nyelvhal szeletekre.
5.
Süssük 200 0C fokon 20 percen keresztül.