Csőben sült hal

Feltöltő: Parmalat
223
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Csőben sült hal

Hozzávalók:

    • 500 dkg nyelvhal filé
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 5 dkg reszelt parmezán sajt
    • 2 dkg vaj
    • bors
Bevásárlólista nyomtatása
A csőben sütés azt jelenti, hogy egy tepsibe fektetett étel felső rétegét barnára pirítjuk, azaz gratinírozunk. A szó etimológiai eredete: gyaníthatóan a mediterrán országokban használt, fedeles cserépedény formájára utal.

Elkészítés menete:

1.
A nyelvhal filéket locsoljuk meg citromlével és pácoljuk 30 percig.
2.
Csöpögtessük le és pirítsuk meg vajon alacsony lángon, sózzuk, borsozzuk.
3.
Időközben hámozzuk meg a paradicsomokat és tegyük egy hőálló tálba, oregánóval és kakukkfűvel ízesítve mintegy ágyat készítve.
4.
Alacsony lángon keverjük össze a főzőtejszínt, a parmezánt, a sót, a borsot és öntsük a keveréket a nyelvhal szeletekre.
5.
Süssük 200 0C fokon 20 percen keresztül.

Van új ötleted vagy hozzászólásod ehhez a recepthez?

Hozzászólás küldése