Csőben sült gnocchi

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Csőben sült gnocchi

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 40 dkg gnocchi (burgonyából)
    • 8 dkg füstölt húsos szalonna
    • fekete szemes bors
    • 2 kanál reszelt parmezán sajt
    • 1 cikk fokhagyma
Bevásárlólista nyomtatása
A csőben sütés azt jelenti, hogy egy tepsibe fektetett étel felső rétegét barnára pirítjuk, azaz gratinírozunk. A szó etimológiai eredete: gyaníthatóan a mediterrán országokban használt, fedeles cserépedény formájára utal.

Elkészítés menete:

1.
Vágjuk fel a húsos szalonnát kockára. Pirítsuk meg egy tapadásmentes serpenyőben egy cikk szétnyomott fokhagymával olaj hozzáadása nélkül.
2.
Jól pirítsuk meg, vegyük ki a fokhagymát és egy kanállal szedjük le a zsírt.
3.
Adjuk a szalonna kockákhoz a Parmalat főzőtajszínt, a szétnyomott borsot, a sajtot, majd keverjük össze és tegyük félre.
4.
Főzzük a gnocchit, amíg a víz tetejére feljön, szűrjük le egy szűrőkanállal és forgassuk meg a besamelmártásban.
5.
Keverjük össze és tegyük egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt hőálló tálba.
6.
Süssük meg és azonnal tálaljuk.