Csőben sült currys csirkemell

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Csőben sült currys csirkemell

Hozzávalók:

    • 3 szelet csirkemell
    • 2 vöröshagyma
    • 1 kávéskanál őrölt curry
    • 400 gParmalat főzőtejszín
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • 30 dkg makaróni
    • 5 dkg reszelt gróji sajt
    • bors
Bevásárlólista nyomtatása
A nálunk ismert curry Indiában valójában nem létezik. A curry szó leginkább bizonyos őrölt fűszerek keverékét jelöli. Ezt a keveréket a gyarmatokról hazatelepülő angolok fejlesztették ki, hogy egyfajta tipikus indiai ízt utánozhassanak.

Elkészítés menete:

1.
A vöröshagymákat meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
2.
A csirkemell szeleteket vékonyra felszeleteljük.
3.
Kellő mennyiségű vizet forralunk, s a csomagoláson jelzett ideig főzzük a makarónit. Miután megfőztük, leöntjük róla a vizet, majd hideg víz alá tartjuk. Tegyük félre.
4.
Egy serpenyőben olajat melegítünk, majd megpirítjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát és a vékony csirkeszeleteket.
5.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
6.
Miután a csirke aranysárga színű lesz, ráöntünk 200 g főzőtejszínt és az őrölt curryt, majd néhány percig lassú tűzön hagyjuk. Sózzuk és borsozzuk.
7.
Kis sütőedényekben először elhelyezünk egy réteg currys csirkemell szeletet, majd ráteszünk makarónit, s ráöntünk a 200 g főzőtejszínt, végül megszórjuk reszelt gróji sajttal.
8.
15 percre sütőbe tesszük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.