Csőben sült burgonya

Feltöltő: Parmalat
236
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Csőben sült burgonya
Rakott-tejszínes burgonyaTejszínes burgonya recepttejszínes sült krumpli ReceptekTejszínes sült burgonyaSült burgonyaCsőben sült burgonya recept képpelCsőben sült krumpli

Hozzávalók:

    • 200 g Parmalat tejszínes gomba ízű szósz
    • 4 közepes burgonya
    • 2 szál kakukkfű
    • szerecsendió
    • 1 diónyi vaj
    • 1 pohár tej(2dl)
    • só és bors
Bevásárlólista nyomtatása
A csőben sütés azt jelenti, hogy egy tepsibe fektetett étel felső rétegét barnára pirítjuk, azaz gratinírozunk. A szó etimológiai eredete: gyaníthatóan a mediterrán országokban használt, fedeles cserépedény formájára utal.

Elkészítés menete:

1.
Egy tálkában keverjük össze a tejszínes gomba ízű szószt és a tejet, adjuk hozzá az apróra vágott zöldfűszereket, sót, borsot és a szerecsendiót.
2.
Tisztítsuk meg a burgonyát és vágjuk vékony szeletekre.
3.
Vajazzunk ki 4 alumínium formát és tegyük bele a burgonya szeleteket tornyot formázva és meglocsolva minden réteget a tejszín és tej keverékével.
4.
Öntsük a maradék keveréket a formákba és tegyük 200°C-os sütőbe kb. 20 percre.
5.
Kockára vágott friss paradicsommal és egy szál friss kakukkfűvel tálaljuk.

Van új ötleted vagy hozzászólásod ehhez a recepthez?

Hozzászólás küldése

Egyedi recept verziók, hozzászólások:

vercsi

2015-01-29 15:53

 

nagyon jól néz ki