Csőben sült burgonya
Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- 200 g Parmalat tejszínes gomba ízű szósz
- 4 közepes burgonya
- 2 szál kakukkfű
- szerecsendió
- 1 diónyi vaj
- 1 pohár tej(2dl)
- só és bors
A csőben sütés azt jelenti, hogy egy tepsibe fektetett étel felső rétegét barnára pirítjuk, azaz gratinírozunk. A szó etimológiai eredete: gyaníthatóan a mediterrán országokban használt, fedeles cserépedény formájára utal.
Elkészítés menete:
1.
Egy tálkában keverjük össze a tejszínes gomba ízű szószt és a tejet, adjuk hozzá az apróra vágott zöldfűszereket, sót, borsot és a szerecsendiót.
2.
Tisztítsuk meg a burgonyát és vágjuk vékony szeletekre.
3.
Vajazzunk ki 4 alumínium formát és tegyük bele a burgonya szeleteket tornyot formázva és meglocsolva minden réteget a tejszín és tej keverékével.
4.
Öntsük a maradék keveréket a formákba és tegyük 200°C-os sütőbe kb. 20 percre.
5.
Kockára vágott friss paradicsommal és egy szál friss kakukkfűvel tálaljuk.