Csőben sült brokkoli aszalt paradicsommal

Feltöltő: psycheee
21-40 perc
1-2 személyre
kezdő szakácsoknak
Csőben sült brokkoli aszalt paradicsommal
hétköznapitejszínes brokkolipikánsbrokkolireszelt sajtaszalt paradicsomszerecsendiócsőben sült tejszínes brokkoli

Hozzávalók:

    • 4 dlParmalat főzőtejszín
    • 500 g brokkoli
    • 100 g sajt, reszelve
    • aszalt paradicsom
    • bors
    • szerecsendió
Bevásárlólista nyomtatása
A csőben sütés azt jelenti, hogy egy tepsibe fektetett étel felső rétegét barnára pirítjuk, azaz gratinírozunk. A szó etimológiai eredete: gyaníthatóan a mediterrán országokban használt, fedeles cserépedény formájára utal.

Elkészítés menete:

1.
A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedve forrásban lévő sós vízben blansírozzuk. Leszűrjük és tűzálló tálba fektetjük.
2.
Megszórjuk a sajt felével és a darabokra vágott szárított paradicsommal.
3.
A Parmalat főzőtejszínt elkeverjük a maradék sajttal és reszelünk bele némi szerecsendiót (ha az ízlésünknek túl sűrű, hígítsuk egy kevés tejjel).
4.
A szószt a brokkolira öntjük és 220 fokon 25 percig sütjük.