Csirkeraguleves zöldbabbal, tárkonnyal

Feltöltő: veruss74
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Csirkeraguleves zöldbabbal, tárkonnyal
tárkonyzöldbabTejszíncsirkemell

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 30 dkg csirkemell filé
    • 20 dkg sárgahüvelyű zöldbab
    • 1 köezpes fej vöröhagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1/4 db zellergumó
    • 1 evőkanál kacsazsír
    • 1 evőkanál friss, aprított tárkony
    • 1 mokkáskanál őrölt kömény
    • ízlés szerint só, bors
    • 1 evőkanál burgonyakeményítő
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Egy fazékban, kacsazsíron megdinszteljük a vöröshagymát apróra vágva, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, majd mikor a hús szépen megpirult, hozzáadjuk a zöldbabot és az aprított fokhagymát és az egyformára vágott zöldségeket.
2.
Meghintjük őrölt köménnyel és a tárkonnyal. Rövid ideig dinszteljük a zsíron, majd felöntjük vízzel és lassú tűzön főzzük, míg megpuhulnak a zöldségek és megfő a csirkehús.
3.
Mikor minden kellően megfőtt, megkóstoljuk és ha szükséges ízesítjük sóval, borssal. Ekkor a főzőtejszínnel elkeverjük a burgonyakeményítőt, hozzámerünk egy merőkanálnyi levet a forró levesből, hogy kiegyenlítsük a hő különbséget és így besűrítjük a levest. Tálaláskor, adhatunk hozzá pár csepp citromot, ha savanykásan szeretjük.