Csirkeragu leves

Feltöltő: Edit
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Csirkeragu leves
magyarostárkonyköményzöldborsókaralábézellerpetrezselyemsárgarépacsirkemellfőzőtejszínragulevestejszínes leves recepttejszínes ragu levestejszínes leveshétköznapi

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat főzőtejszín
    • 500 g csirkemell
    • 7-8 db sárgarépa
    • 2 db petrezselyemgyökér
    • 1/2 zeller
    • 1 db karalábé
    • 300 g zöldborsó
    • kevés só, és bors
    • csipet őrölt kömény
    • kevés tárkony
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A Parmalat által feltöltött receptet gondoltam újra, ill. úgy írom le, ahogy én szoktam csinálni.
2.
A megmosott csirkemellet, enyhén sós vízben felteszem főni. Mikor megfőtt kiveszem, és hagyom hűlni.
3.
Az így kapott alaplébe belefőzöm a zöldborsót, az apróra vágott répát, petrezselymet, zellert, karalábét.
4.
Kevés borsot, őrölt köményt, friss, vagy szárított tárkonyt adok hozzá.
5.
Visszateszem a lébe a közben feldarabolt csirkemellet, és a hozzáadott főzőtejszínnel összeforralom.