Csirkemájas brokkoli

Feltöltő: Gizi
1-2 óra
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Csirkemájas brokkoli
reszelt sajtpetrezselyemszerecsendiófokhagymatojáscsirkemájbrokkolifőzőtejszíntejszínes brokkoli receptekcsirkemájas brokkoliegytálétel tejszínnelSajtos egytálételekhúsos ételek

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 60 dkg brokkoli, rózsáira bontva
    • 8 db csirkemáj
    • 2 db tojás
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 teáskanál (v. ízlés szerint)
    • 1 mokkáskanál (v. ízlés szerint) szerecsendió
    • 1 mokkáskanál (v. ízlés szerint) majoranna
    • 1 csokor petrezselyem zöld
    • 5 dkg margarin
    • 10 dkg sajt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A rózsáira szedett brokkolit enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd szűrjük le. (én a főzővízbe tettem egy mokkáskanál szódabikarbónát hogy szép zöld maradjon)
2.
A csirkemájat ízlés szerint sózzuk, majd szórjuk meg majorannával. A jénai tálat kenjük ki a margarinnal, majd tegyük bele egymásmellé a befűszerezett csirkemájat. Ezután osszuk el a máj tetején az előfőzött brokkoli rózsákat, és enyhén sózzuk meg.
3.
Egy tálba keverjük simára az egész tojásokat a főzőtejszínnel, majd nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, adjuk hozzá az apróra összevágott petrezselyemzöldet, és ízlés szerint ízesítsük sóval, őrölt borssal, és szerecsendióval. Ezután óvatosan öntsük rá a brokkoli tetejére, majd reszeljük rá a sajtot.
4.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni.
5.
Tálaláskor ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.