Csirkemáj sütőtökös-almás ragval

Feltöltő: Gizi
41-60 perc
1-2 személyre
kezdő szakácsoknak
Csirkemáj sütőtökös-almás ragval
főzőtejszínalmaSütőtökTésztákhúsos ételekpikánsfiataloscsirkemájtejszínes ragu

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 6-5 db csirkemáj
    • 2 db édes alma
    • 30 dkg kockázott sütőtök
    • 1 db (nagy) lila hagyma
    • 2 evőkanál méz
    • 1 mokkáskanál (v. ízlés szerint) őrölt színes bors
    • 1 teáskanál (v. ízlés szerint)
    • 1 mokkáskanál (v. ízlés szerint) őrölt fahéj
    • 1 csipet (v. ízlés szerint) őrölt szerecsendió
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • 5 dkg vaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A csirkemájról éles késsel fejtsük le az eres részeket, majd vágjuk fel nagyobb darabokra. Az alma magházát távolítsuk el, majd szintén vágjuk fel nagyobb kockákra. A lila hagymát vágjuk félbe, majd vágjuk fel vastagabb szeletekre.
2.
A sütőtököt szintén vágjuk fel nagyobb kockákra, majd pár perc alatt főzzük félpuhára. Ezután szűrjük le, és tegyük félre.
3.
Egy wok-ba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd tegyük bele a feldarabolt csirkemájat, és többször átforgatva, süssük kb. 5 percig. Ezután egy szűrőkanállal szedjük ki, és tegyük félre.
4.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vajat, majd tegyük bele a felszeletelt lila hagymát. Kevergetve pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá az almát. Ezután csorgassuk rá a mézet, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Keverjük alaposan össze, majd egy kicsi rést hagyva, fedjük le egy fedővel. Alacsony hőfokon, néha óvatosan megrázogatva, pároljuk pár percig.
5.
Amikor a hagyma és az alma már félpuhára párolódott, adjuk hozzá az előfőzött sütőtököt, és az elősütött csirkemájat, majd öntsük hozzá a főzőtejszínt is. Keverjük óvatosan össze, és szükség esetén ízesítsünk utána. Néhány perc alatt rottyantsuk össze a ragut, majd zárjuk el a gázt és tálalásig tartsuk melegen.
6.
Ameddig a ragu készül, enyhén sós vízben főzzük ki a metélt tésztát. Ezután szűrjük le, majd egy pici olívaolajon futtassuk meg. Közben enyhén sózzuk, és keverjük alaposan össze.
7.
Tálaláskor szedjük a tésztát tányérokra, majd kanalazzuk rá a csirkemájas-sütőtökös-almás ragut.